Skip to main content

PROCEDURES VOOR PROTHESES

Tandarts

Ook hebben wij een korte lijn met de tandarts die aan onze praktijk verbonden is. Deze geeft indien nodig een advies en/of behandelplan, dat in nauw overleg met ons lab wordt besproken. Met name bij het vervaardigen van kronen en brugwerk is het van belang dat dit door een specialist wordt beoordeeld c.q. behandeld. Indien er tandarts- handelingen verricht moeten worden, kan TTL M.Custers u naar de betreffende specialist verwijzen.

Klikgebit

Een prothese op implantaat gedragen suprastructuur, ook wel steg genoemd (beter bekend als “klikgebit”) is een prothese die op de reeds geplaatste implantaten wordt geschoven. Implantaten zijn het beste te vergelijken met kunstwortels. Ze zijn vervaardigd in schroefvorm en gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal, o.a titanium. Deze implantaten worden onder plaatselijke verdoving – pijnloos – door een ervaren tandarts-implantoloog in uw (in dit geval) tandeloze kaak geplaatst. Na plaatsing en een helingsperiode (ongeveer 3 maanden, afhankelijk van de toegepaste methode) worden de implantaten blootgelegd en healingabutment (metalen kapjes) erop gedraaid.

Hierna kunt u een afpraak maken met TTL Custers, waarna de procedure wordt opgestart voor de vervaardiging van uw nieuwe Implantaatprothese. Deze nieuwe prothese wordt op de titanium steg geschoven en daarmee heeft u een “klikgebit”. Dit zit muurvast in uw mond. Toch kunt u het gemakkelijk zelf in- en uitnemen. Met een “klikgebit” behoort uw loszittend kunstgebit tot het verleden. U kunt weer probleemloos lachen, praten, afbijten en eten. Kortom uw gebitsfunctie zoals u die vroeger had krijgt u nagenoeg weer terug!

Op basis van de nieuwste ontwikkelingen (ivo-base) en technieken op tandheelkundig gebied, verzorgen wij voor u graag uw prothese van de toekomst!

Tandprotheticus

Indien u een prothese (kunstgebit) nodig heeft, wordt u door onze tandprotheticus behandeld. Deze meet de prothese volledig aan uw wensen aan, conform esthetiek en functionaliteit.

Daarnaast maakt hij ook partiële protheses, frames en overkappingsprotheses op wortels .

Als u één van deze hulpmiddelen nodig heeft, kunt u bij TTL. M.Custers een afspraak maken.
TTL. Custers heeft de beschikking over diverse wachtkamers. Een ervan is onze binnentuin waar u in “huiselijke” sfeer op uw gemak uw kop koffie kunt opdrinken terwijl wij aan uw gebit werken. Indien gewenst heeft u ook de mogelijkheid om “privé” te gaan zitten. Geeft u dit gerust aan en onze medewerker begeleidt u naar de wachtkamer waar u rustig kunt zitten en van uw kop koffie kunt genieten.

Partiële prothese

Een partiële prothese (gedeeltelijke kunstgebit) betekent, dat als u een aantal tanden of kiezen mist, deze worden opgevuld met kunsttanden en/of kiezen. Dit wordt een “partiële prothese” genoemd oftewel gedeeltelijke kunstgebit, wat ervoor zorgdraagt dat men beter kan bijten, kauwen en spreken. Tevens kan de partiële prothese ook het uiterlijk van uw gebit verbeteren en beschermt bovendien de overige resttanden tegen slijtage en bederf.

Als dit niet opgevuld zou worden met een partiële prothese bestaat ook nog de kans dat de overige (eigen) tanden scheef gaan staan of gaan verschuiven. Andere benamingen voor een partiële prothese zijn: kunstharsplaatje of plaat- of frameprothese (afhankelijk van welk materiaal dit is/wordt gemaakt).

Noodprothese

Als u alle tanden en kiezen moet laten trekken, maken wij voor u een noodprothese. Wij nemen afdrukken op het moment dat u uw eigen tanden en kiezen nog heeft. Dit om te voorkomen dat u niet ineens zonder tanden hoeft te lopen. De behandelende tandarts/chirurg bepaalt de hoeveelheid tanden en kiezen die uit uw mond worden gehaald en hoe vaak u moet terugkomen voor het aanmeten. Dit kan gebeuren door een van de tandartsen die met ons samenwerkt, door uw eigen tandarts of onder algehele narcose door de kaakchirurg.

Door het trekken van de tanden en kiezen zal gedurende 8 tot 12 maanden uw kaakbot fors slinken en moet uw gebitsprothese met enige regelmaat aangepast worden. Laat u zich daar goed over informeren! Na 12 maanden (als de kaak stabiel is) mag u van uw verzekering de noodprothese laten vervangen door een nieuwe. Informeer hiervoor bij TTL Custers.

Noodprothese

Kwaliteitsprothese van de toekomst

Heeft u binnenkort een nieuwe prothese en/of “klikgebit” nodig? Laat het dan aanmeten door ons vakkundig team, vervaardigd met het nieuwe Ivobase -systeem! Als een van de eerste tandtechnische laboratoria in de regio Noord- en Midden-Limburg, hebben wij deze techniek in huis gehaald! Een revolutie op het gebied van prothesevervaardiging. Dit systeem vervaardigt middels een automatisch en nauwkeurig proces uw nieuwe prothese! Welke voordelen heeft dat voor u als prothesedrager?
  • Allergische reacties worden aanzienlijk gereduceerd (door minimale rest monomeer)
  • Minimale krimp en lager risico van breuk (gebruik van IvoBase prothesematerialen)
  • Hoge glans en perfecte pasvorm (wat resulteert in een uitzonderlijk draagcomfort!)
U kunt voor uw kwaliteitsprothese van de toekomst rechtstreeks bij ons terecht! Vergoedingen voor alle verzekeringen worden (indien gewenst) door ons geregeld. Ook voor andere tandtechnische zaken kunt bij ons terecht! Ook voor al uw reparaties geldt: klaar terwijl u wacht!
Kwaliteitsprothese