Skip to main content

PROCEDURE VOOR KRONEN EN BRUGWERK

Kroon- en Brugwerk

Wanneer een tand of kies is afgebroken, is het plaatsen van een kroon een mogelijkheid om het gebit er weer fraai uit te doen zien. Een kroon is eigenlijk niets meer dan een kapje dat over een afgeslepen tand of kies past. Kronen zijn beschikbaar in vele soorten materialen, bijvoorbeeld metaal of porselein of een combinatie hiervan. Laat u goed voorlichten over de vele mogelijkheden van kroon en brugwerk en het te gebruiken materiaal. Het gaat immers om uw mond!

Brug

Ontbreken er één of meer tanden of kiezen? Dan is de brug wellicht een goede oplossing voor uw gebit. Een brug bestaat uit twee of meer kronen en een tussendeel. De brug zit vast aan twee of meer afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de ontbrekende tand(en). Een brug kan – naast het verfraaien van uw gebit – ook nodig zijn om te voorkomen dat uw tanden scheef gaan staan.

Kroon- en brugwerk combinatie met frame

Ontbreken er één of meer tanden of kiezen? Dan is een brug in combinatie met een frame wellicht een goede oplossing voor uw gebit. Een brug bestaat uit twee of meer kronen verbonden met een frame al dan niet met precisieverankering, al naar gelang uw situatie.

Vervanging

Kwalitatief goede kronen kunnen zeker vijf jaar meegaan. Het loont dus om te investeren in goed materiaal van uw kronen en brugwerk. Maar uw mond verandert ongemerkt door de jaren heen. Zo kan uw kaak bijvoorbeeld slinken, of verandert de kleur van uw gebit. In dat geval kan vervanging van de kroon nodig zijn.

Dit alles wordt door onze specialist kroon- en brugwerk technieker met de modernste technieken vervaardigd