Vraagbaak

Veel Gestelde Vragen

Hoe houd ik mijn kunstgebit schoon?

Uw kunstgebit kunt u het beste na elke maaltijd met een zachte tandenborstel met een afwasmiddel (Dreft, Dubro, etc..) schoonborstelen. Wij adviseren uw kunstgebit nooit schoon te maken met bleekmiddel (chloor) dit zal de kunsthars ernstig aantasten. Bij TTL Custers kunt u uw prothese ook professioneel laten reinigen. Bij deze procedure worden alle aanslag en verkleuringen weer verwijderd. Bij veel tandsteenvorming kunt u uw kunstgebit ook schoonmaken met (keuken) azijn. Dit tast het materiaal niet aan. Laat uw prothese de hele nacht in water met een flinke scheut azijn weken. Vervolgens kunt u met uw protheseborstel de tandsteen er af poetsen. NOOIT scherpe mesjes of krassende voorwerpen gebruiken!

Wat wordt vergoed in de basisverzekering?

Vanaf 1 januari 2019 moet u als patiënt een percentuele eigen bijdrage betalen voor een klikgebit. Voor een klikgebit moet u in 2019, 17% van de kosten zelf betalen. Voor reparaties is dat 10% en voor een gewone prothese 25%.

Mijn prothese zit te los, wat moet ik doen?

Doordat de kaken (na verloop van tijd) slinken, ontstaat er ruimte tussen uw kaak en de prothese, met als gevolg dat ook uw prothese losser gaat zitten. Dit proces kan bij de een sneller verlopen dan bij de ander. Dit kan betekenen dat uw prothese aan vervanging toe is, of dat de prothese opgevuld moet worden (ook wel rebasen genoemd). De prothese zal dan comfortabeler zitten, breekt minder snel en zorgt ervoor dat het bot minder snel zal slinken! Neem contact op met TTL Custers voor een goed advies hierover.

Zijn er nog dingen die ik moet weten betreffende mijn prothese?

Wij adviseren om uw gebit ’s nachts uit te laten! Laat regelmatig uw gebit en mond controleren (een keer in de twee jaar is wenselijk!). Probeer uw gebit niet zelf te repareren! (Laat dit over aan de tandtechnicus). Kleefmiddelen kunt u het beste alleen in noodgevallen gebruiken. Vul de wasbak met water of leg er een vaatdoek in voordat u uw gebit schoonmaakt. Vergeet niet uw kaken en het tandvlees te borstelen als u uw gebit reinigt. Na plaatsing van uw prothese probeert u de eerste dagen zacht voedsel te eten.

Staat uw vraag er niet tussen?

TTL Custers

Contactgegevens

  • Telefoon:

    0478 - 58 19 97

  • E-Mail:

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social media

Adres

  • Oirloseweg 4
  • 5807 EG Oostrum Nederland
Alle rechten voorbehouden © , TTL Custers
Website beheer en onderhoud door LinQxx - Lokaal gevonden worden